Naslovnica Gospić Ličko-senjska županija dio projekta vrijednog 10 milijuna kuna

Ličko-senjska županija dio projekta vrijednog 10 milijuna kuna

1

U  Kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića  potpisan je  Sporazum o suradnji Ličko-senjske županije, Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću  i Zavoda za prostorno uređenje  na provedbi projekta  razvoja cestovne infrastrukure za područje Ličko-senjske županije. Ovaj se projekt realizira  u sklopu  izrade Glavnog plana razvoja prometa regije Sjeverni Jadran. O važnosti ovoga projekta u  uvodnom dijelu govorio je župan dr. Milinović, ističući poveznicu triju ustanova uključenih u ovaj projekt.

-Ovo je nastavak projekta Master programa za razvoj infrastrukture sjevernog Jadrana koji sam nedavno potpisao sa kolegama iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Glavni projekt će se sa 85 posto financirati iz fondova EU i  on ukupno iznosi oko 10 milijuna kuna. U sklopu projekta napravljen je najmoderniji software vrijedan 100 tisuća eura koji će definirati najvažnije značajke razvoja i  izgradnje prometne infrastrukture. Taj software ćemo ustupiti potpisnicima Sporazuma za modeliranje prometnih pravaca te Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću za usavršavanje studenata u njihovoj daljnjoj edukaciji. Ujedno će se dvoje studenata posebno educirati kako koristiti ovaj software, istaknuo je župan dr. Darko Milinović. Govoreći o Master planu ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ličko-senjske županije Stipe Mudrovčić ponovio je važnost ovoga projekta u smislu razvoja infrastrukture, ali i pravilno korištenja prirodnih resursa. U ime Veleučilišta „Nikola Tesla“ Gospić  zahvalila se dekanica dr. sc. Vlatka Ružić s kojom su na ovome skupu bile članice studentskog Alumni kluba.

L.O. / M.S.

SHARE

1 komentar

  1. Svakako je za pozdraviti svaki projekt koji ide u smjeru razvoja Like. Ali nikako nije za pozdraviti, da se izgleda “bojkotiralo” javno predstavljanje proračuna grada Gospića od strane gradonačelnika. Gradonačelnik je, sviđao li vam se ili ne, izabran na legalnim demokratskim izborima. Po prvi puta dao je proračun na uvid građanstvu. HDZ mu je osporavao proračun, a nije se izgleda udostojao da pošalje barem jednog predstavnika da obrazloži i predloži izmjene u proračunu. Portal “GS press” je taj, zaista povijesni demokratski iskorak , čak i ismijao, koliko sam shvatio, jer ga je stavio u navodnike. Mislim da je novinar Mraović ipak pogriješio, jer vrijeme će pokazati da je to bio ipak jedan iskorak gdje je gradonačelnik prvi put pozvao građane da i oni svojim sudjelovanjem i primjedbama i prijedlozima sudjeluju u kreiranju proračuna – ustvari u kreiranju boljitka za zajednicu.

Comments are closed.