Ličko-senjska županija nadmašuje Hrvatski prosjek po osnivanju novih tvrtki

župan LS Milan Kolić

Župan Ličko senjski Milan Kolić ne krije zadovoljstvo kada su u pitanju poslovne aktivnosti u poduzetništvu na području Ličko-senjske županije. Zadovoljstvo je tim veće što pozitivne rezultate na temelju obavljenih stručnih analiza potvrđuju neki od vodećih hrvatskih poslovnih portala. Tako je i Poslovna.hr., vodeći hrvatski poslovni portal, koji poslovnoj zajednici omogućuje uvid u ključne informacije bitne za poslovanje, a temeljem podataka Bisnode d.o.o. koja prikuplja podatke iz brojnih javnih izvora te primjenom posebno razvijenih naprednih računalnih tehnologija stvara ažurne, visoko relevantne i korisniku prilagođene informacije, objavila da Ličko-senjska županija nadmašuje Hrvatski prosjek po osnivanju novih tvrtki. Po njima je na području Županije u 2013. godini osnovano 57 novih tvrtki, a ugašene su samo četiri, pa na jednu ugašenu dolaze 14,2 novih tvrtki. To dokazuje trend sklonosti stanovništva Ličko-senjske županije ka poduzetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Inače cilj portala Poslovna.hr je omogućiti poduzetnicima, menadžerima i ostalim poslovnim ljudima provjeru pouzdanosti poslovanja postojećih i potencijalnih poslovnih partnera, uspoređivanje vlastitih poduzeća s konkurencijom te upravljanje i razvijanje društvene mreže suradnika i partner, tako da podatci koji su prezentiranu svakako da zaslužuju pažnju.

U gospodarstvu pozitivne trendove dokazuju i osnovni makroekonomski pokazatelji gospodarstva županije za 2012. godinu u kojoj je u našoj Županiji ostvarena 68,2% veća vrijednost izvoza u odnosu na prethodnu godinu, te porast broja dolazaka i noćenja turista u iznosu od 7% odnosno 9,4% što je znatno veći porast u odnosu na porast istih pokazatelja ostvaren na razini Hrvatske (3-4%). Za istaknuti je da je na području Županije u 2012. godini ostvaren porast ukupnog broja zaposlenih od 1,3% u odnosu na 2011. godinu, dok je na nivou države ostvaren pad ukupnog broja zaposlenih od 1%, kazao je za Lika-online župan Milan Kolić.

LO