Ličko-senjska županija objavila javne pozive za korištenje potpora za poticanje razvoja mliječnog govedarstva

Ličko-senjska županija 3. listopada 2022. godine objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za uzgoj i držanje valjanih junica mliječne pasmine i Javni poziv za podnošenje prijava za kupovinu uzgojno valjanih grla u stočarstvu koji će biti otvoreni do 01. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava.

Korisnicima potpora ovim putem osigurane su potpore u visini od 2.000,00 kn po junici mliječne pasmine odnosno kupljenom uzgojno valjanom grlu, a ukupna potpora se uvećava 30% ukoliko je korisnik osoba mlađa od 40 godina.

Za istaknuti je da će svi korisnici kojima bude odobrena potpora Ličko-senjske županije za poticanje razvoja mliječnog govedarstva u 2022. godini  biti u prilici ishodovati i dodatnu potporu Ministarstva poljoprivrede sukladno usvojenom Programu potpora županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022. godini u dodatnom iznosu od 50% odobrene potpore Županije.

Stoga sve proizvođače mlijeka i one koji to žele postati pozivamo da žurno ispune potrebne obrasce i  podnesu zahtjev za dodjelom potpore Ličko-senjske županije za poticanje razvoja mliječnog govedarstva, a koji su uz tekst Javnog poziva dostupni na web stranici županije www.licko-senjska.hr.

L.O.