Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Vezano za situaciju koronavirusa, šesti dan za redom nema novooboljelih osoba. 

U posljednja 24 h uzeto je dodatnih 7 uzorka.  Pristiglo je 12 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka. 

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 296 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 86 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. 

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, provjerom iste nisu potvrđene

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE