Ličko-senjska županija spremno prihvatila ruku pomoći Republike Turske

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović s najbližim suradnicima upriličio je danas prijam Veleposlanika Republike Turske  u Zagrebu  Babur Hızlana te  Haşim Koça, koordinatora-atašea zagrebačkog ureda TIKA pri Veleposlanstvu Republike Turske. Posredovanjem turskog veleposlanstva  u Gospić je stigla donacija od 200 humanitarnih  paketa pomoći potrebitima zbog  epidemiološke krize COVIDA-19. Donaciju je preuzeo ravnatelj Crvenog križa Ličko-senjske županje Vlado Brkljačić.

Govoreći o ovoj humanoj gesti župan Milinović izrazio je zahvalnost na donaciji koja će poboljšati kvalitetu života mnogim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Njegova ekselencija je po prvi puta nakon popuštanja ove epidemije za službeni put odabrala Gospić i Ličko-senjsku županiju. Riječ je o vrijednoj humanitarnoj pomoći turskog veleposlanstva i zagrebačkog ureda turske koordinacije TIKA. Naši prijatelji su nam donirali 200 paketa namirnica koje će se preko županijskog Crvenog križa dostaviti potrebitima. Upoznao sam veleposlanika s našim problemima, ali i brojnim komparativnim prednosima naše županije. Razgovarali smo i o gospodarskim prilikama na ovom području. Veleposlanik Turske je po prvi puta ovdje u Gospiću i ja sam  mu uputio poziv da nas svakako posjeti na priredbi „Jesen u Lici“, ukoliko do dopuste prilike oko koronavirusa. Drago mi je što je ekselencija prihvatila moj poziv, kao što smo se dogovorili da naši gosti danas posjete Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu. Još jednom iskreno zahvaljujem Republici Turskoj, Njegovoj ekselenciji i svima koji su pomogli u ovoj humanitarnoj akciji, zaključio je župan Milinović.

Turski veleposlanik Babur Hizman zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici u Ličko-senjskoj županiji i Gospiću.

-Ovdje se doista dobro osjećam jer smo doživjeli iskrenu dobrodošlicu. Također sam sretan što ćete za koji dan biti područje korona-free. Pomoć koju smo dostavili realizirana je uz pomoć agencije TIKA koja koordinira brojne humanitarne i ostale aspekte Republike Turske. Njihove aktivnosti provode se u još 60 država svijeta. Želja nam je pomoći potrebite obitelji, što tradicionalno potječe iz slavljenja mjeseca ramazana. Ovakvu smo pomoć predvidjeli za mnoga područja Hrvatske. Čast nam je da je Ličko-senjska županija prihvatila našu ispruženu ruku pomoći. Zato sam i ja rado prihvatio poziv župana dr. Darka Milinovića za dolazak na „Jesen u Lici“ i vjerujem da  ćemo se tamo svakako vidjeti, rekao je turski veleposlanik u Zagrebu Babur Hizman.

Budući se na izložbi „Jesen u Lici“ kušaju brojni tradicijski proizvodi, župan je pozvao goste da se uvjere u vrhunsku kvalitetu ličkih delicija. U znak sjećanja na ovaj susret župan je gostima uručio zahvalnice.

M.S.