Ličko-senjska županija u Gospiću okupila predstavnike savjeta mladih iz svih dijelova Hrvatske

Ličko-senjska županija sljedeća tri dana u Gospiću ugošćuje predstavnike županijskih savjeta mladih iz svih dijelova Hrvatske u okviru 14. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske.
Okupljene predstavnike pozdravili su državna tajnica za demografiju i mlade dr. Željka Josić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te domaćin, predsjednik Savjeta mladih Ličko-senjske županije, Petar Butorac.

Ličko-senjski župan Petry izrazio je toplu dobrodošlicu okupljenim predstavnicima mladih, a prilikom uvodnog govora istaknuo je najveća ulaganja na razini županije te mogućnosti za život mladih. Državna tajnica dr. Josić mladima obratila se putem video poruke i pozvala ih na međusobnu suradnju, a naglasak je stavila na nadolazeće izmjene i dopune Zakona o savjeta mladih. Sjednici su po prvi puta prisustvovali i predstavnici Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske (okuplja savjete mladih gradova, općina i županija), predsjednik Ante Grabić i glavni tajnik Marko Martinčević.

Nastavak ispod oglasa

„Drago mi je da ćemo raspravljati o aktualnim pitanjima i izazovima s kojima se mladi susreću u lokalnim i regionalnim zajednicama. Ova sjednica posebna je po tome što smo uspjeli okupiti dva nacionalna koordinativna tijela savjeta mladih, koja zajedno okupljaju više od 60 savjeta mladih u Republici Hrvatskoj“, rekao je dr. sc. Josip Jagodar, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske.

U okviru sjednice, predsjednik županijskog savjeta mladih Petar Butorac prezentirao je dosadašnje aktivnosti te najavio projekte za nadolazeću kalendarsku godinu, što uključuje Sajam stipendija i suradnju s poslodavcima u regiji. Tijekom trodnevnog boravka u Lici, predstavnici mladih će posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu i Nacionalni park Plitvička jezera.

L.O.