Foto:HNS

Foto:HNS
Foto:HNS

Senj – „Do današnjeg dana u registar članstva stigao je pismeni zahtjev nekadašnjeg predsjednika Podružnice HNS-a Senj Anđelka Katalinića za brisanjem iz članstva, a direktnim kontaktima je utvrđeno da je tek desetak članova koji su uz promjenu „političkog dresa odlučili „pasivizirati“ svoje političko djelovanje“. Poručio je u utorak na konferenciji za medije predsjednik Županijske organizacije HNS-a Ličko-senjske županije Stjepan Ćaćić povodom medijskog istupa sada već bivšeg čelnika senjskog HNS-a koji je prešao u Narodnu stranku – reformiste i pritom najavio odlazak još 37 članova iz te HNS-ove podružnice.

„Istovremeno, senjskom HNS-u je pristupilo 15 novih članova, iako se ljudima kuca na vrata i govori im da se moraju odlučiti za koga su, zbog čega su naši građani uzrujani i zbunjeni, jer se politička stranka ne može graditi na rušenju, lažima i destrukciji. HNS poštuje pravo svakog da odabere svoj politički put i način političkog djelovanja“, dodao je Ćaćić koji se zahvalio Kataliniću na njegovom dosadašnjem radu. No, Ćaćić smatra da je nekadašnji predsjednik Podružnice HNS-a Senj trebao okupiti svoje dosadašnje suradnike i objaviti im svoju odluku, a ne da oni to saznaju iz medija.

Također, v.d. predsjednika Podružnice HNS-a Senj Krunoslava Tomljanovića odlazak Anđelka Katalinića iz stranke nije iznenadio, jer se kako ističe, od zaposlenika Coninga ovakva odluka mogla očekivati.

 „Anđelko Katalinić nije trebao govoriti u ničije ime, jer svatko ima pravo misliti svojom glavom, a od njega se očekuje da HNS-u vrati mandat gradskog vijećnika jer je isti osvojen na koalicijskoj listi SDP-HNS-HSLS, a ne imenom i prezimenom dojučerašnjeg predsjednika“, poručio je Tomljanović i zaključno najavio sazivanje izborne sjednice Podružnice HNS-a u Senju u roku od dva tjedna, gdje će se izabrati novo rukovodstvo čime će HNS izaći još snažniji i spremniji za nove pobjede.

lo/hns