Ličko-senjski vatrogasci kao odličan primjer

U Ličko-senjskoj županiji upriličen je prijem povodom vrlo uspjele misije pomoći u gašenju požara u Dalmaciji, pri čemu je sudjelovao 21 vatrogasac iz Javnih vatrogasnih postrojbi i Dobrovoljnih vatrogasnih društava koje je predvodio Željko Došen, zaovjednik JVP Gospić. U riječima zahvale župan dr. Darko Milinović istaknuo je važnost njihove humane misije koja je i na taj način promovirala vatrogastvo sa ovih prostora koje naredne godine slavi 150. obljetnicu postojanja.

-Čast mi je što sam sa svojim suradnicima imao prigodu sastati se s vama vatrogascima. Činjenica da ste unatrag četiri mjeseca imali čak 720 intervencija dovoljno govori o važim zadaćama i angažmanu. Tom prilikom često riskirate svoje živote da biste spasili druge, da biste spasili tuđu imovinu. Mediji su javljali o neobičnoj hrabrosti i požrtvovnosti vatrogasaca za vrijeme  nedavnih požara u Dalmaciji. Vi ste intervenirali na području Makarske gdje je postojala ugroza za ljudske živote i naselja. Zato vam se iskreno zahvaljujem. Vaša pomoć bila je neophodna, a stručnost i požrtvovnost neupitni. Djelujete u svim pogibeljnim situacijama, bez obzira je li riječ o požarima, poplavama, prometnim nesrećama, rekao je u riječima zahvale župan dr. Darko Milinović. Vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović zahvalio se na prijemu i stalnoj potpori koju vatrogasci dobivaju od strane Ličko-senjske županije.

-Riječi koje nam je župan Milinović uputio pokazuju kako je odlično upoznat sa sustavom zaštite i djelovanja u pogibeljnim situacijama koje  stavljaju na kušnju  vatrogasce i sve  službe sustava zaštite i spašavanja. Mi djelujemo i u vrijeme kada se većina naših sugrađana odmaraju, kada niti ne znaju za neku pogibeljnu situaciju. Zato za vatrogasce volim reći da smo mi  vojnici mira. Vatrogasci često tijekom intervencija stavljaju na kocku svoje živote pa je ovo zanimanje priziv savjesti, rekao je zapovjednik Ostović. Predsjednik Vatrogasne zajednice ličko-senjske Milan Jurković zahvalio je županu na prijemu i činjenici da je prepoznao važnost vatrogasca, ljudi s velikim srcem i ustrajnošću da pomažu drugima.

-Zato sam uvjeren da će kao i do sada suradnja župana i njegovih suradnika s vatrogascima bi odlična, na korist svih  naših građana. Naše vatrogasce u Dalmaciji predvodio je Željko Došen pa se njemu osobno i svim vatrogascima iskreno zahvaljujem jer su nas dostojno predstavljali i za to dobili velike riječi hvale. Sve to se novcem ne može  platiti, upravo kao i ova županova gesta kada nas je pozvao na ovaj prijem, rekao je Milan Jurković. Sa županom su bili njegovi najbliži suradnici, kao i zamjenici Renata Hodak i Vice Nekić.

M.S.