Ličko-senjskoj županiji su od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i i socijalne politike Odlukom o financiranju od 16. kolovoza 2021. godine odobrena su bespovratna sredstva za Projekt „OBROK ZA SVE 2“ za školsku godinu 2021./2022. u iznosu od 292.189,08 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj poziva je ublažavanje najgoreg oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Kroz Projekt je osigurana besplatna prehrana za 291 učenika iz socijalno ugroženih obitelji iz sedam osnovnih škola, a to su: OŠ Zrinskih i Frankopana, OŠ „Milan Sekulić“ Lovinac, OŠ Donji Lapac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Perušić, OŠ Kralja Tomislava i OŠ S. S. Kranjčevića Senj, koje su partneri u Projektu.

Projekt „OBROK ZA SVE 2“ trajat će do kraja školske godine 2021./2022.

Sukladno prethodno navedenom, u narednom razdoblju pristupit će se izradi i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020. između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ličko-senjske županije.

L. O. /LSŽ