Zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas da je Projekt Ličko-senjska županija – pomoćnici za učenike s teškoćama, uspješno prošao sve faze postupka evaluacije te su Ličko-senjskoj županiji odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 1.041.303,78 kn.

Projekt provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, u okviru Prioriteta 2. Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju.

Temeljem navedenog, osigurana su sredstva za rad 17 pomoćnika u nastavi za 19 učenika iz pet osnovnih i četiri srednje škole kojima je Ličko-senjska županija osnivač. Slijedi potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te selekcija nezaposlenih osoba registriranih na tržištu rada u suradnji s partnerom projekta Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Gospić.

Projekt Ličko-senjske županije od iznimne je važnosti, a usmjeren je na jačanje ljudskog kapitala i uključivanje nezaposlenih osoba na tržište rada te povećanje socijalne uključenosti osoba u nepovoljnom položaju, odnosno učenika s teškoćama koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu. Projekt se našao na viskom 8. mjestu od ukupno odobrenih 26 projekata, odnosno 43 prijavljena projekta. Ovaj uspjeh rezultat je suradnje škola kao partnera projekta te stručnog projektnog tima Ličko-senjske županije, koji je proveo sve aktivnosti oko pripreme i prijave projekta, stoji u priopćenju Ličko-senjske županije.

L.O./LSŽ