Trgovački lanac Lidl Hrvatska i ove godine nastavlja s donacijskim programom zaposlenika „Više za zajednicu!“. Nedavno su tako uručene dvije donacije na području Like i Gorske Hrvatske: Dječjem vrtiću Bistrac u Ogulinu i Udruzi dijabetičara Ličko-senjske županije u Gospiću.

Donacije su predsjednicima udruga Zrinki Rosić i Ivanki Turković simbolično uručili Lidlovi zaposlenici koji su ove udruge i nominirali: Diana Cindrić, Josipa Paušić, Milena Trbović, Silvia di Brita, Suzana Vučić i Damir Paun te predstavnice Lidla Josipa Pašić, Diana Cindrić, Romana Sedak i Ivona Buljan. Svi će oni, kao i ostali Lidlovi zaposlenici koji su sudionici ovog donacijskog programa, dobiti mogućnost da radni dan, umjesto na poslu provedu volontirajući u udruzi ili instituciji koju su predložili za donaciju.

Više o doniranim udrugama:
Dječji vrtić Bistrac iz Ogulina ima 6 odgojnih skupina. Od toga ima četiri mješovite, stariju i stariju jasličku skupinu. Djelatnost vrtića je ostvarivanje programa njege, odgoja i obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi o djeci predškolske dobi.

Udruga dijabetičara Ličko-senjske županije organizira besplatno mjerenje razine šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka i upis članova u Udrugu dijabetičara. Predsjednica Udruge zajedno s patronažnim timovima provodi mnoge dane na terenu, hodajući od kuće do kuće po cijeloj Ličko-senjskoj županiji i pomaže najpotrebitijima – noseći im hranu, mjereći tlak, šećer u krvi i sve drugo što im je potrebno.

Lidlov projekt “Više za zajednicu!” vrijedan je pola milijuna kuna te će Lidl u ime svojih zaposlenika ove godine uručiti čak 88 donacija.

L.O./R.G.