-

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i ove godine nastavlja s donacijskim programom zaposlenika „Više za zajednicu!“.  Tako je jučer uručena  donacija Kulturno umjetničkom društvu Gacka Ličko Lešće. Donaciju je predsjedniku udruge Ivanu Markoviću simbolično uručila Lidlova zaposlenica Petra Žalac, koja je udrugu i nominirala, te predstavnice Lidla Dragan Blažević i Dario Krišto. Petra će, kao i ostali Lidlovi zaposlenici koji su sudionici ovog donacijskog programa, dobiti mogućnost da radni dan, umjesto na poslu – provedu volontirajući u udruzi ili instituciji koju su predložili za donaciju.  

 Kulturno-umjetnička udruga “Gacka” Ličko Lešće okuplja zaljubljenike u narodne običaje i folklor Gacke doline, a u svom radu dugom 30 godina nastoji očuvati od zaborava tradicijsku kulturnu baštinu svoga kraja. Udruga sudjeluje na brojnim nastupima na lokalnoj i regionalnoj razini te na Ličkim večerima u domovini i inozemstvu (Zürich, Schaffhausen, Stuttgart/Ditzingen). Od mnogobrojnih nastupa ističe se sudjelovanje na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, Vinkovačkim jesenima te na Međunarodnom festivalu izvornog folklora na Kupresu. Redoviti je sudionik i Smotre folklora Ličko-senjske županije u Otočcu gdje bilježi vrlo visoke ocjene stručnih povjerenstava.

Lidlov projekt “Više za zajednicu!” vrijedan je pola milijuna kuna te će Lidl u ime svojih zaposlenika ove godine uručiti čak 88 donacija.

L.O./L