Malo smo se pozabavili te ćemo vam ukratko predstaviti lik i djelo Dražena Jurkovića i njegovu političku prošlost. Za Jurkovića se prvi puta čulo kada se kao srednjoškolac izjasnio da je Jugoslaven. Čitali smo i njegove objave na tu temu gdje je pojasnio da je bio odličan učenik i da su ga zato predložili u Savez komunista što je kako kaže i prihvatio. Iskreno govoreći čovjek se tada osjećao kao Jugoslaven i na tom mu ne treba zamjerati.

Dražen Jurković nije bio na ratištu, a ima  112 dana borbenog sektora. Gdje je bio na ratištu? Ima i čin pukovnika HV-a !!!

’90-tih godina Dražen Jurković se uključio u proces stvaranja Hrvatske države te je tada pristupio Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Politički uzlet doživljava kada je postao Povjerenik Vlade RH za Gospić u ratnim vremenima. Neki kažu da je to iskoristio za vlastiti probitak, te mu spominju atraktivne lokale u samom centru Zagreba… Međutim, svi dobro znaju da formalno nije bio na ratištu, ali budući je bio povjerenik navodno ima status branitelja te čin pukovnika.  Dakle, nije se stavio u liječničku službu, spašavao ranjenike, nego je istina koordinirao procesima, ali daleko od prve crte bojišnice, točnije iz Smiljana.

Ratnik pukovnik htio smijeniti Mirka Norca

Prvo zamjeranje širokoj populaciji napravio je kada je htio smijeniti tada omiljenog zapovjednika Mirka Norca. Još jednom njegov ego kao i ovih dana izbio je na prvo mjesto. Međutim, tada su branitelji bezpogovorno stali na stranu svog zapovjednika Mirka Norca. Prijetila je eskalacija sukoba i od te ideje se odustalo, a bila je već napisana zapovijed, odnosno odluka. To je prvi neuspjeli pokušaj ambicije Dražena Jurkovića.

Ni Zagreb ga nije htio za župana

Na lokalnim  izborima Dražen Jurković je postao  dožupan Anti Frkoviću. Upućeni kažu da se Dražen Jurković kao i danas borio rukama i nogama da postane župan. Bilo je u igri nekoliko kandidata. Ponovno neuspjela osobna ambicija Dražena Jurkovića koju je osujetio tadašnji vrh HDZ –a u Zagrebu. Postavljen je Ante Frković koji je živio u Zagrebu, ali odavde vuče korijene. Dakle, ni tada Dražen Jurković nije ostvario svoje ambicije, a mi smatramo da bi ipak bilo bolje da je i tada župan bio netko tko je živio na ovom području, a ne da nam dovode ljude iz Zagreba kako se to često u Lici događalo. Da bi ga primirili postavljaju ga za dožupana Ličko-senjske županije. Što je tadašnji župan Ante Frković mislio o Draženu Jurkoviću govori i činjenica da je na odlasku sa svog mandata predložio ne Dražena Jurkovića, nego Milana Jurkovića za župana, što je tadašnji Županijski odbor i prihvatio. Neki kažu da ga je bivši župan Ante Frković vrlo dobro poznavao te je procijenio da je Milan Jurković puno bolje rješenje.

Mnogi govore da je vrlo sporno bilo i njegovo svjedočenje po pitanju Mirka Norca u Rijeci o čemu su mediji već i pisali.

Nastavak za nekoliko dana…..(nekretnine, kupovanje auta, sudjelovanje u privatizaciji, politička lutanja, od desničara do ljevičara…)

L.O.