„Lika destination days“ – Upravljanje kvalitetom održivog turizma u destinaciji Lika

Ilustracija/ Hotel Jezero

Jedinstveni primjer održivog razvoja kontinentalnog turizma, koji se zbog specifičnog reljefnog područja odlično kombinira s morskim turizmom, može se vidjeti na primjeru destinacije Lika. Lika je zelena oaza Hrvatske, destinacija s tri nacionalna parka, parkom prirode, pećinskim parkom i nizom prirodnih fenomena koji ovu destinaciju čine jedinstvenom. Upravo u ovoj destinaciji nalazi se jedan od deset najpoznatijih nacionalnih parkova u svijetu, NP Plitvička jezera, kojeg godišnje posjeti 10% svih turista koji uđu u Hrvatsku. Upravo vođeni tom činjenicom, projekt brendiranja Like kao jedinstvene destinacije pokrenut je još 2015. godine pod nazivom INTEGRA LIKA 2020. Kako bi se integrirale sve aktivnosti brendiranja, 2017. godine osnovan je turistički klaster Lika destination koji je i nositelj samog brendiranja Like pod motom „Smart sustainable destination“. 

Nacionalni park Plitvička jezera kao glavni motor razvoja Like i sam je nositelj vlastitog brenda, u svijetu dobro poznatog, s ciljem podizanja kvalitete i produžetka boravka turista u nacionalnom parku, početkom godine pokrenuo je projekt mjerenja kvalitete održivog turizma u samom Parku i destinaciji.

Nastavak ispod oglasa

Kako su prvi značajni rezultati već vidljivi, NP Plitvička jezera, zajedno s turističkim klasterom Lika destination, tvrtkom Feel IQM i Ministarstvom turizma 19. i 20. studenog 2019. godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera, organiziraju dvodnevnu konferenciju pod nazivom Lika destination days: upravljanje kvalitetom održivog turizma u destinaciji Lika.  

Konferencija je namijenjena svima koji namjeravaju započeti s brendiranjem destinacije, predstavnicima gradova i općina, turističkim zajednicama te poduzetnicima koji se bave turizmom kao i onima koji o tome tek razmišljaju. Stručnjaci iz područja održivog turizma na konferenciji će Vas upoznati sa suvremenim dostignućima u procesu brendiranja destinacije, predstavit će se uspješni primjeri poduzetnika u turizmu kao i projekt upravljanja kvalitetom razvoja destinacije. 

Program konferencije dostupan je na web stranici NP Plitvička jezera i klastera Lika destination.

L.O./JUNP