Naslovnica Gospić Lika ponovno domaćin seoskih igara

Lika ponovno domaćin seoskih igara

2

LIČKI OSIK- Na sportskim terenima NK „Croatia“ jutros je započeo „19. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu“ koji je okupio jedanaest ekipa. Manifestacija održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora čiji je stijeg danas podigao Željko Komar iz sela Vukosavljevica, iz ekipe koja je bila lanjski pobjednik seoskih igara. Nazočne je u ime domaćina i Udruge građana „Solidarnost“ iz Gospića pozdravio Stipe Čačić, tajnik Saveza sportova Ličko-senjske županije, dok je Suzana Bižanović riječi podrške natjecateljima uputila u ime Saveta športske rekreacije „Šport za sve“. Riječi dobrodošlice za više od 400 natjecatelja uputila je u ime Ličko-senjske županije pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Valentina Bublić, dok je Ivan Lovreković iz Hrvatskog olimpijskog odbora igre proglasio otvorenim. Zajednička misao-vodilja svih govornika bila je činjenica kako Hrvatska za dva dana postaje punopravna članica Europske unije, a djelić našeg ukupnog bogatstva i kulturnog naslijeđa svakako su i igre koje se diljem Hrvatske igraju više stotina godina.

Unatoč povremenoj kiši sudionici natjecanja požrtvovno su se nadmetali u povlačenju konopa, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mjesta, nošenju košare, penjanju uz stožinu, skakanju u vreći, bacanju potkove, obaranju ruke, potezanju štapa i nošenju jajeta u žlici. Rezultati 19. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu“ bit će poznati večeras.

M. S.

2 Komentari

  1. Kako to sad Stipe Čačić poziva Suzanu Bižanović da u ime Saveza “šport za sve” pozdravi natjecatelje, a u Žalbi koju je uputio Ministarstvu tumači da je Suzana nelegalni predstavnik tog saveza u Savezu športova Ličko-senjske županije. Što može Stipe to nitko drugi i ne smije pomosliti!

  2. Bravo, sve sportaš do sportaša. I onda takvi predstavnici takvog sporta u Savezu sportova odlučuju o svim ostalim sportovima. Ako ništa makar će travnjak nakon ovog druženja biti dobro povaljan.

Comments are closed.