„Lika Quality“ na međunarodnim linijama Jadrolinije

Nakon što je destinacija Lika zahvaljujući provođenju regionalnog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira – Lika Quality uvrštena na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija, sustav Lika Quality predstavljen je na popularnom turističkom sajmu u Berlinu. Širenje Lika Quality proizvoda na međunarodna tržišta tu nije stalo. Klaster Lika Destination i Poljoprivredna zadruga Lika Coop uspostavili su suradnju s društvom za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta  „Jadrolinija“ Rijeka. 

Jadrolinija je tijekom ove  godine na svojim trajektnim međunarodnim linijama postavila prodajne police  s lokalnim proizvoda iz Hrvatske, među kojima su i proizvodi s Lika Quality oznakom. Tako će se na tri velika trajekta: „Marko Polo“ koji vozi na relaciji Split – Ancona, „Dubrovnik“ koji vozi na relaciji Dubrovnik – Bari i „Zadar“ koji vozi na relaciji Zadar  – Ancona prodavati proizvodi s oznakom Lika Quality šest ličkih proizvođača.

Lička kapa i lička torba od proizvođača „Gačanka“ Otočac, lički medvjedić Likota i lička ovčica Pramenka od udruge „Mini Lika“, suhi cvijet lavande od obrta za proizvodnju nakita i poljoprivredu „Ajda“ te unikatno drveno posuđe od obrta za proizvodnju i trgovinu „Golac“. Bijela flota Jadrolinije godišnje preveze preko 12 milijuna putnika i 3 milijuna vozila što čini preko 80 posto godišnjeg broja svih prevezenih putnika i vozila u pomorskom prometu Republike Hrvatske.  Ovo je svakako izvrsna prilika da se proizvodi malih ličkih  proizvođača prezentiraju na međunarodnom tržištu, a putnici ovih međunarodnih linija upoznaju s kvalitetnim i unikatnim proizvodima  čijom će kupnjom zauvijek sobom ponijeti dašak Like i Hrvatske. 

L.O.