Naslovnica Gospić Lika Quality predstavljen i u Gospiću

Lika Quality predstavljen i u Gospiću

2

U gospićkom KIC-u nastavljen je započeti ciklus  predavanja o projektu integralnog gospodarskog razvoja Like, INTEGRA LIKA 2020,  o načinu uključivanja u sustav Lika Quality te o podmjerama 6.2 i 6.4 iz Programa ruralnog razvoja. LAG Lika i klaster Lika destination okupili su danas proizvođače hrane kao i iznajmljivače koji su na predavanju odlično prihvatili ovakvu inicijativu te će velik broj njih ući u sustav Lika Quality i sudjelovati u natječaju za potpore za razvoj agroturizma. U uvodnom dijelu nazočnima se obratio voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević.

-Danas ćete čuti o rezultatima koje smo postigli u projektu „Integra Lika 2020“ i načinu ulaska u sustav Lika Quality. Također ćete doznati niz detalja o načinima stjecanja potpora za nepoljoprivredne djelatnosti i agro-turizam. Važno je javnost i sve zaiteresirane upoznati s detaljima svih ovih projekata, ako želimo povući što više sredstava za razvoj agroturizma. Tu je važno znati kakve goste želimo, kakvu kategorizaciju želimo i cijela priča o brendiranju mora biti jasna i dostupna svima. Iza Nove godine očekujemo raspisivanje natječaja za ulazak u sustav Lika Quality, a cilj nam je dobiti što više proizvoda u tome sustavu kako bismo certificirali restorane koji bi servirali takve vrhunske proizvode, pojasnio je Tomislav Kovačević iz LAG-a Lika. Detalje o načinu ulaska  u sustav Lika Quality i njegovoj strukturi predstavila je voditeljica toga klastera Petra Butković.

M.S.

2 Komentari

  1. Cijeli smjeh sa vama i mjesanjem Engleskog jezika sa Hrvatskim. Quality nije nista vise nego dobro ili dobrota. Ponositese sa Hrvatskim jezikom ljudi su krvi platili da vi imates slobodu jezika i zivota.
    Lika moze uvesti sve prizvode svjeta sa par lelefonskih ili web stanicom razgovora. Hrvati svjeta dodju tu da jedu nasu hranu i posjete nasa mjesta. Najvise ih smeta velika masnoca. Sve drugo je u redu. Gradovi kao Gospic i druga mala Licka mjesta trebaju imat mjesta za djecu koja dolaze u turizam. To jest velike bazene u gradu tako da se djeca mogu zabavit. Gostiteljstvo i svi proizvodi Like nikad nisu bili u zaostalosti. Ali tusevi i WC uvjek pate da stignu sredji svjet.
    Najgora stvar kad te pocmu ljubit krljave djevojke ili babe. Naj potrebnija tocka Licana. A za turiste najpotrebnija vruca smokva. Dobar stih i dobra fotelja,casa vina i ziva zgoda.

  2. Pročitajte dobar članak na T-portalu o razdvajanju otpada u Ljubljani. Kako se Lika diči nazivom ekološke regije, i kako se radi na izradi centra za gospodarenje otpadom, izuzetno iskustvo iz Ljubljane – “Shvatili smo da se ne trebamo baviti kantama, nego ljudima”. Spaljuju samo 1 % otpada, ostalo sve razdvoje i recikliraju. Zadar i Lika se trebaju ugledati na Ljubljanu.

Comments are closed.