Lika Quality proizvodi sve su traženiji

Lika Quality proizvodi su prepoznatljivi i sve traženiji, što i ne čudi s obzirom da se destinacija Lika pozicionirala među 15 održivih zelenih destinacija svijeta upravo zahvaljujući Lika Quality sustavu. Klaster Lika Destination u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop sustavno radi na promociji i plasmanu Lika Quality proizvoda, tako se odnedavno Lika Quality proizvodi mogu kupiti i u novootvorenoj trgovini Kući hrvatske hrane „CROTASTE“ u Zagrebu. Trenutno se u trgovini nalaze proizvodi sljedećih proizvođača iz Lika Quality sustava: OPG Bogdanić Helena, GIS Sinac d. o. o., Tomaić commerce d. o. o. i Lička štrudla Briks d. o. o.. Tijekom godine se svakako očekuje veća zastupljenost Lika Quality proizvoda.

-Kako bi se neki proizvod mogao naći na policama trgovine „CROTASTE“ potrebno je zadovoljiti određene kriterije, iz Agro-klastera d. o. o. navode: ”Domaće porijeklo, autohtonost i kvaliteta proizvoda najvažniji su kriteriji da bi se isti našao na polici CROTASTE-a, a posebnu pozornost posvetit ćemo zaštićenim hrvatskim proizvodima i proizvodima s drugim priznatim oznakama kvalitete.” Lika Quality proizvodi zdravstveno su ispitani, njihova proizvodnja ima uporište u tradiciji što proizvodima daje posebnu vrijednost, a kupcu jamči kvalitetu, navode u Lika destinationu.

Nastavak ispod oglasa

Lika Quality proizvode osim u trgovini „CROTASTE“ u Zagrebu, moguće je kupiti i suvenirnicama i trgovinama Nacionalnog parka Plitvička jezera te suvenirnici Nacionalnog parka Paklenica. Tijekom 2021. godine Lika Quality proizvodi bit će plasirani i u ostala zaštićena prirodna područja destinacije Lika, a i šire.

Krajem travnja raspisan je četvrti Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“ te ovim putem podsjećamo sve proizvođače s područja destinacije Lika da je rok za prijavu do 1. lipnja 2021. godine odnosno još svega desetak dana. Dokumentaciju za prijavu kao i upute za prijavitelje mogu se preuzeti na web stranici klastera odnosno na sljedećoj poveznici: https://www.lika-destination.hr/vijesti/detaljnije/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality

Neka i Vaši proizvodi postanu dio ovog prepoznatljivog sustava kvalitete!

L.O./LD