„Lika Winter EVS“ volonterski kamp u Velikom Žitniku

0

Od 2. do 17. studenog 2018. u edukacijskom centru u Velikom Žitniku održat će se volonterski kamp pod nazivom „Lika Winter EVS“ koji će okupiti osamnaest mladih volontera iz devet europskih zemalja. Održavanje kampa podupire hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU te financijski podržava Erasmus+ program za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Osamnaestero mladih u dobi od 18 do 30 godina iz Španjolske, Italije, Njemačke, Makedonije, Latvije, Slovačke, Rumunjske, Finske i Francuske provest će dva tjedna u edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound s motivacijom da dio svojeg slobodnog vremena provedu volontirajući u inozemstvu. Radi se o kratkoročnom volonterskom projektu, čiji je cilj živote mladih obogatiti neformalnim oblicima obrazovanja obogatiti interkulturnim iskustvom i novim vještinama, ali i prijateljstvima s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.

Oglas

Cilj projekta je uz pomoć volontera oživjeti monotonu ličku svakodnevicu lokalnih mladih ljudi kroz razna zanimljiva događanja u osnovnim i srednjim školama te javnim događajima u Kulturno informativnom Centru grada Gospića. U planu je također i uređenje edukacijskog centra i njegove okolice te pomoć starima i nemoćnima u pripremi za zimu – cijepanje drva, uređenje dvorišta itd. Lokalnoj zajednici će pridonijeti i čisteći okoliš u Velikom Žitniku i informirajući mlade u Gospiću o mogućnostima mobilnosti i volontiranja u inozemstvu.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound International i kao udruga u Hrvatskoj djeluje od 2005. godine na području doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja. Uz potporu grada Gospića, 2016. godine otvoren je Edukacijski centar u zgradi bivše područne škole u Velikom Žitniku gdje se od tada tijekom cijele godine održavaju aktivnosti za djecu, mlade i odrasle iz Hrvatske i inozemstva.

L.O.