Likovna kolonija u Brinju

BRINJE – U organizaciji Fortuna – ART udruge likovnih umjetnika iz Zagreba u Lovačkom domu u Brinju prošli vikend je održana likovna kolonija.

            Na likovnoj koloniji se okupilo desetak vrhunskih  umjetnika koji su stvarali likovne radove pod utjecajem slikovitog brinjskog krajolika. Na otvorenje likovne kolonije  u Brinju došla je i magistrica likovnih umjetnosti iz Tuzle, Natalija Cimeša, koja je ovoga trenutka najplaćenija europska likovna umjetnica čiji se radovi ne prodaju ispod iznosa od desetak tisuća eura. Najpoznatiji su joj ciklusi balerine, aktovi, portreti i korida. Njezine slike imaju mnogi planetarno poznati ljubitelji umjetnosti od kojih se posebno ističe Angelina Jolie i Brad Pitt, te vodeći arapski šeici, mnoge okrunjene europske glave i svjetski poznate korporacije kao “Zepter”, “Red Bull” i drugi.

Nastavak ispod oglasa

            Na trodnevnoj likovnoj koloniji su se okupili i stvarali Verica Jadanec, Ljerka Bojovski, Mirna Vidaković, Sanja Kozlica, Jusuf Muharemović, Darko Galić, Goran Milinković, Ernest Markota i umjetnički fotograf Amir Emrić.

L.O./A.Š.