Najveće razočaranje ovih lokalnih izbora sigurno je nezavisna lista čiji je idejni začetnik Velimir Štimac.

Velimir Štimac koji je izdao one koje je pokušao zainteresirati za ove izbore. O čemu se radi?  Sjetimo se da se Velimir Štimac učlanio  u HDZ samo iz jednog razloga kako bi lakše dobio posao. Čim je ostvario svoju ambiciju, taj sinonim uhljeba je pokušao pronaći novu političku opciju. Naravno da on nema kapaciteta za okupiti neku prepoznatljivu listu pa kako navode insajderi nisu mu dali da bude na čelu liste budući je završio, kako neki iz njegovog kruga kažu,  jedva i srednju školu. Zbog toga je na čelu te liste Josip Župan.

Velimir Štimac- Veco upropastio jednog dobrog i poštenog dečka Josipa Župana

Tu se radi o slijedećem. Mnogi na tu listu nisu htjeli ići zbog političkog uhljeba Velimira Štimca. Kako nam otkrivaju oni koji su do jučer bili sa Vecom bio je primoran zbog toga na listu staviti sebe, zaručnicu Nikolinu Jurković, njezinu sestru Željku Jurković, svoju sestru Anu Štimac. Kako bi zaokružili obiteljsku listu morao je staviti i svoju mamu Višnju Štimac.  

Na toj listi je i još jedan uhljeb Ivica Antonović koji je također bio u HDZ- u  očito dok je on smatrao da mu HDZ treba. Priča se završava sa nevjerovatnim završetkom. Na listi je i njegova mama Katarina Antonović.

Dakle, sve je jasno. Velimir Štimac je pokazao da nema  političke snage budući da njegova politička snaga završava na njegovoj široj obitelji. Najgore od svega  govori činjenica da mu  Ernest Petry  nije znao izgovoriti ni ime ni prezime te ga je na skupu prozvao Velibor Šimunić.

Lista Vece Štimca kojeg su mnogi odbili, ali iz obiteljskih  razloga neki su to i prihvatili  neodoljivo podsjeća na stihove  Prljavaca iz pjesme Crno bijeli svijet : Mama,tata,pas i kravata…te tako mnogi u Gospiću nazivaju ovu listu.

V.I./L.O.