U Senju je jučer potpisan ugovor o sufnanciranju i uređenju plaže Banja u Jablancu. Na ovaj način Ličko-senjska županija nastavlja s kontinuiranim sufinanciranjem i potporama jedinicama  lokalne samouprave na svome području. S obzirom na znatno poboljšanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj, početak cijepljenja i optimistične najave sljedeće turističke sezone, u Senju su pri kraju pripreme za veliki povratak toga grada na turističku kartu Europe i svijeta.

Budući su čisto more i uređene plaže jedan od bitnijih, često presudnih uvjeta za zadovoljnog gosta, zanimalo nas je kakva je situacija po tom pitanju na području Grada Senja. Detalje nam je iznio Predrag Dešić, ravnatelj Lučke uprave Senj.

-Na širem području Grada Senja postoji 30 uređenih plaža, u samome mjestu Senj četiri. Što se tiče broja plaža  i uređenja plaža po tome pitanju treba biti zadovoljan, iako uvijek može više i bolje. Jedan od problema sada je dio dječje plaže Škver jer je dio lukobrana oštetilo orkansko jugo.

Grad Senj je već aplicirao za sredstva resornog Ministarstva za sanaciju tog lukobrana u iznosu oko dva milijuna kuna. Izviđač radova je već odabran i samo se očekuju sredastva. Prema mojim saznanjima i ova plaža mogla bi biti u punoj funkciji do početka ove turističke sezone, ističe ravnatelj Predrag Dešić.

M.S.