Gospićki športski savez u organizaciji s Rukometnim klubom „Gospić“ organizira 2 ljetne lige. Riječ je o „ponovnom pokretanju“ Ljetne košarkaške (basket) lige koja se nekoliko godina unatrag nije organizirala, te po prvi puta u povijesti na području Grada Gospića Ljetne rukometne lige. Lige će se održavati na vanjskim terenima Gradske sportske dvorane u Gospiću od 15.-24. srpnja 2015. godine.

Ljeto je vrijeme basketa, košarkaške igre „3 na 3“, te je cilj tu vrstu košarke što više popularizirati u ove vruće ljetne dane. Igra je to u kojoj dinamike, čvrstoće i napetosti, kako u rezultatu, tako i na samom terenu, ne nedostaje. Puno Gospićana, ali i ljudi iz okolnih mjesta više  voli zaigrati upravo basket  no uobičajenu košarku, te se s pravom očekuje veliki interes za sudjelovanje u navedenoj ligi.

Priča oko rukometne lige je nešto drugačija. Rukomet u Gospiću djeluje dugi niz godina, no nikada nije zauzimao mjesto u vrhu sportova što se popularizacije tiče. Nikada se u Gospiću nije moglo vidjeti da se u slobodno vrijeme igra rukomet, no vremena se polako mijenjaju. Danas lako možete vidjeti djecu na ulicama i igralištima kako nabijaju rukometnu loptu, lako možete biti informirani o radu i postignućima Rukometnog kluba „Gospić“. Rukomet polako ali sigurno dolazi na mjesto koje mu pripada, pa je tako došlo i do mogućnosti organiziranja Ljetne rukometne lige, te ćemo prvi puta u povijesti biti svjedoci odličnom druženju i zabavi u rukometnom štihu.

Organizatorima je cilj da u prvom planu budu druženje, zabava i sportsko nadmetanje, no tu su naravno i razne nagrade. Valja istaknuti nagradni fond od 5000,00 kuna za svaki sport, a iznos će biti podijeljen na prva 3 mjesta. „Točka na i „ navedenih sportskih događaja biti će završna fešta koja će se održati u petak, 24.7.2015. (posljednjeg dana natjecanja), u The Highlander`s Pubu u Gospiću uz naš Gs Big Band.

Odvažite se, prijavite se i sudjelujte u obje lige, budite dio jedne nove, drugačije i veoma pozitivne sportske atmosfere, te time dajte svoju podršku pravom „projektu“.

Sve dodatne informacije možete pratiti u facebook grupama Ljetna košarkaška liga 2015 i  Rukometni klub „Gospić“ ili pozivom na sljedeće brojeve:

  • Marko Bošnjak, mob: 099/699 – 2237 – košarka
  • Igor Bošnjak, mob: 098/963 – 2346 – košarka
  • Vanja Antić, mob: 095/868-0006 – rukomet

 

 

V.A.