Ljubav kao temelj rada i života mladih magistara

GOSPIĆ – Na svečanoj svečanosti danas su uručene diplome Sveučilišta u Zadru, Odjela za nastavničke studije u Gospiću, koje su    označile promoviranje   32  magistra primarnog obrazovanja. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta  u Gospiću  diplome su   u nazočnosti  profesora, članova obitelji, prijatelja  i  mnogih gostiju  uručili:  rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. Ante Uglešić,  prorektor izv. prof. dr. sc   Robert Bataja o pročelnica Odjela za nast. studije u Gospiću dr. sc. Vesna Grahovac Pražić. U svojem  govoru rektor  Sveučilišta u Zadru A. Uglešić nije krio zadovoljstvo ovim svečanim činom  i naglasio važnost školovanja u životu svakog čovjeka.

-Stoga vas moli da nastavite svoje obrazovanje, a da u inozemstvo krenete samo na školovanje i da se potom vratite u Domovinu. Ljubav prema Domovini jedna je od temeljnih  vrijednosti svakoga čovjeka. Tu ljubav pretočite u svoj rad, u obitelj, prijatelje… Bilo gdje da radite uvijek dajte maksimum, bez obzira na kojem se poslu našli. Samo tako  ćete opravdati svoje zanimanje i ovu titulu, za koju se nadam da će mnogi od vas zamijeniti neko većom. Pred vama su novi izazovi, nove zadaće i  obaveze. U ovom svečanom trenutku svi zajedno zahvalimo onima koji su, osim vas, dali najviše truda i želje da uspijete a to su vaši roditelji, zaključio je rektor prof. dr. Ante Uglešić. Najboljom studenticom ove generacije proglašena je Vedrana Mikac.

Nastavak ispod oglasa

Nazočne je također pozdravila pročelnica  Odjela za nastavničke studije u Gospiću dr. sc. Vesna Grahovac-Pražić rekavši kako  se nada da je stupanj magistra tek prvi korak u daljnjem usavršavanju i školovanju ove generacije diplomanata. Potom je pročitala tekst svečane prisege. Diploma, crvena ruža čestitke i zajednička fotografija s troje uglednih profesora  svakako će ovoj generaciji ostati kao trajna uspomena.

H.J./L.O.