Ljubav, odgovornost i suosjećanje

0

Današnja teška vremena koja ekonomskom krizom pogađaju naše društvo, ponajprije osjećaju ranjive skupine kao što su siromašni invalidne osobe, slijepe i slabovidne. To su skupine prema kojima treba dodatna pozornost svakog člana našeg društva, poduzeća i drugih subjekata koji mogu svojom savješću, razumijevanjem i odgovornošću pomoći onima koji najviše pate. Pred nama je 15. listopada međunarodni Dan bijelog štapa kojeg u Hrvatskoj obilježavamo i kao Dan slijepih i slabovidnih osoba. To je prigoda da progovorimo nešto i o onimma koji suosjećaju s ovakvom skupinom građana i koji su svojom nneizmjernom ljubavi pomogli da se olakša položaj ove skupine ugroženih osoba. Poduzeća «Viševica» iz Perušića , «Pergament» iz Bjelopolja Pilana Katalinić Krasno, poduzeće Vrkljan iz Gospića i Uprava šuma Gospić i Senj NP Plitvička Jezera  i još nekoliko poduzetnika darovali su svoju ljubav prema ovakvim osobama. Pilane su poklonile najugroženijim otpadno drvo za ogrijev za ukupno 20 slijepe osobe, uprave šuma ogrijevno drvo i novac za nabavku svakodnevnih potrebština za najugroženije. Lijepi su ovo primjeri samo da ih je malo više i malo više ljubavi prema onimm koji pate, onda ne bi bilo tolike patnje za ove ljude jer bi im dodatna pomoć svakog našeg pojedinca u društvu znatno olakšala životne patnje.

Ovdje moramo istaknuti i naše jedinice regionalne i lokalne samouprave koje sufinanciraju programe Društva slijepih i slabovidnih Ličko – Senjske županije i tako dodatnopoboljšavaju kvalitet življenja slijepih i slabovidnih osoba.

Dragi prijatelju, ako pročitaš ovaj članak, priključi se i ti dijelom svojeg dara za one koji pate. Odreci se nekih svojih zadovoljstava koja ti nisu nužno potrebita i svima će nam biti lakše dočekati kraj nevoljama koje su nas pogodile ne našom krivnjom.

Prilog za ove ljude možeš poslati na račun 2340009 – 1100129237 poziv na broj 1

Branko Ćuić