Ljubav prema glazbi kroz 35 godina

3

Oglas

Svako dobrovoljno vatrogasno društvo, ali i svaki grad zasigurno bi bili ponosni da u svojim redovima imaju Miju Pršu i Milana Ostovića koji punih 35 godina sviraju u Puhačkom orkestru DVD Otočac i Gradskom puhačkom orkestru Gospić, čime dokazuju ljubav prema glazbi koja je pridonijela stvaranju na stotine prijateljstava diljem Hrvatske i Europe.
Davno je bilo kada su Mijo Prša i Milan Ostović pod vodstvom kapelnika Mirka Krmeca počeli svirati u Puhačkom orkestru DVD Otočac,  nerijetko “markirajući” sa satova iz osnovne škole na probe u vatrogasnom domu u Otočcu. Njih dvojica su davne 1973. godine počeli svirati u DVD Otočac i od tada sve do danas ponosno, svaki na svoj način “nose” svoj glazbeni istrument, bas i trubu.
Mijo Prša je umirovljeni časnik HV, dok je Milan Ostović voditelj Gradskog puhačkog orkestra Gospića i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Gospić. U svom glazbenom vijeku ne mogu nabrojati broj nastupa, kako koncertnih, tako i promenadnih te s raznih veselja i tugovanja. Ipak se slažu u jednom, a to je da su im u najljepšem sjećanju ostali oni prvi nastupi kad su bili klinci iz osnovne škole. U razgovoru s njima dolazimo do zaključka da im je sviranje u puhačkom orkestru pomoglo u oblikovanju života, načinima pogleda na svijet, ali i u svakodnevnom životu. Kažu da ih ništa ne može odvojiti od ljubavi prema puhačkom orkestru, osim one više sile.

LO