Lokalna razvojna strategija LAG-a Lika 2014. -2020.

Lokalna akcijska grupa Lika  održala radni sastanak u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Lika za razdoblje 2014.-2020. u Općini Vrhovine. Sastanku su nazočili predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine Vrhovine, s ciljem sudjelovanja u izradi SWOT analize. Riječ je o analizi razvojnih potreba i potencijala područja LAG-a te predlaganja projekata koji će postati sastavni dio Lokalne razvojne strategije LAG-a Lika 2014.-2020. Voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević ovakve korake smatra iznimno važnim i korisnim.

-Ovo je jedan u nizu sastanaka koji će LAG Lika idućih dana održati i u ostalim općinama i gradovima na širem  području. Lokalna razvojna strategija je strateški dokument koji podrazumijeva definiranje ciljeva i strateških prioriteta te rangiranje aktivnosti koje treba poduzeti. U budućem razdoblju lokalna razvojna strategija će predstavljati osnovu za rad LAG-a te omogućiti davanje podrške i financiranje pojedinih projekata kod natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ovo je prigoda da LAG Lika poziva sve zainteresirane lokalne dionike da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije dostavom svojih projektnih prijedloga u skladu s pozivom objavljenim na službenim stranicama LAG-a Lika, zaključio je voditelj Kovačević.

Na sastanku  u Vrhovinama  okupljenima je predstavljen i petogodišnji projekt „Integra  Lika 2020.“  čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu, s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama. Sporazum o partnerstvu na ovom projektu su uz Ličko-senjsku i Zadarsku županiju, potpisali svi gradovi i općine iz LAG-a Lika kao i brojne ustanove a ovom prigodom  i Općina Vrhovine. Tomislav Kovačević je u ime  LAG-a Lika dodijelio plaketu Općini Vrhovine koju je u ime Općine preuzeo zamjenik  načelnika općine Miroslav Mašić.

L.O.