Nestašnim lopovima i dalje su na području Ličko-senjske županije omiljena meta stambeni i gospodarski objekti u kojima nitko ne boravi. Tako Policijska uprava ličko-senjska navodi kako je u razdoblju od 1. studenog 2014. godine do 21. ožujka 2015. godine ( skoro 5 mjeseci!) u Sincu pored Otočca nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću vlasništvo 53-godišnjakinje iz Zagreba iz koje je otuđio razni alat. U razdoblju od 15. do 23. ožujka 2015. godine u Novalji je nepoznati počinitelj otuđio iz više apartmana vlasništvo 56-godišnjaka iz Zagreba više televizora. Više niti ne zna kada se krađa dogodila jer niti u ovome slučaju u provaljenim objektima nema stanara. Slično se događalo gotovo cijele zime jer je Policija svako malo izvještavala javnost o provalama i krađama iz objekata u kojima nitko ne živi. U ovim slučajevima nestaju uglavnom tehnički aparati, alkohol, suho meso i alat.

Dečki malo popili, pa brže vozili

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 78 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer, 22. ožujka u Cesarici, općina Karlobag, kod 59-godišnjakinje iz Opatije (2,19 g/kg), koja je prouzročila prometnu nesreću.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 245 km/h izmjerena je u subotu, 21. ožujka na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Gospića i Janjča, gdje je 53-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU/L.O.