Novinari su danas iz Policijske uprave ličko-senjske dobili točan termin jedne provale. Dogodilo se to sinoć u Otočcu kada je nepoznati noćni „gost“ provalio u  00,25 sati u jednu  obiteljsku kuću. To je probudilo  79-godišnju vlasnicu koja je vikom otjerala provalnika koji pri tome nije uspio ništa ukrasti.

U Otočcu je jučer u sitnim satima nepoznati počinitelj  provalio u ugostiteljski objekt u Otočcu, u vlasništvo pravnog subjekta sa sjedištem u Čovićima. Ovoga puta nestalo je mnoštvo alkoholnih pića i nešto novca iz blagajne.

 Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je u periodu od 25. siječnja do 1. veljače ove godine, u gospodarskoj jedinici Komarnica, posjekao i ukrao 42 stabla bukve, odnosno 10,17 m³ drvne mase. Na ovaj je način oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.   

Osim nekoliko lakših prometnih nesreća policijski službenici zatekli su jučer na području Gospića novog lokalnog rekordera. Nakon što je vidljivo  krivudao automobilom po kolniku zaustavljen je 31.-godišnji vozač iz Vaganca kod Gospića. Nakon mjerenja utvrđen mu je ovogodišnji lički rekord količine alkohola u krvi: 3,79 g/kg!

Dobra vijest stiže iz Gospića gdje je jedan građanin jučer  dragovoljno predao 343 komada streljiva cal. 7,62×39 mm. Predano streljivo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.