Ilustracija

Čini se kako Policijska uprava ličko-senjska još uvijek nema adekvatan odgovor za provale i krađe skupine lopova koja već nekoliko godina hara Likom, provaljujući pri tom na imanja dislocirana od većine centara. Tako je u  razdoblju od 16. do 28. rujna ove godine u Kurjaku, Općina Udbina, nepoznati lopov provalio je u dvorišnu zgradu u vlasništvu 52-godišnjaka iz koje je ukrao nekoliko motornih pila.

Pomalo bizarna provala dogodila  se u petak u Žutoj Lokvi. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao. Da se iz pohoda ne bi vratio praznih ruku, na izlasku sa imanja skinuo je i ukrao je nadzornu kameru postavljenu na jednom gospodarskom objektu.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Prema grubim procjenama u Lici je do sada tijekom 2019. godine provaljeno u gotovo 100 kuća, štala, garaža i gospodarskih zgrada. Pri tome nije uhićen niti jedan provalnik niti je pronađeno nešto od ukradeneih predmeta, stoke ili ostalog asortimana.

U repertoaru plijena provalnika ističe se nekoliko stotina kilograma tek pobranog češnjaka kojega su lopovi prije desetak dana  ukrali u Počitelju pored Gospića. Budući im je to bilo malo, provalili su i u gornji dio obiteljske kuće iz koje su pokrali sve ioale vrijedne stvari, od tepiha do lustera.

L.O.