Policijska uprava ličko-senjska ponovno je evidentirala nestašluke ljubitelja svega što je tuđe.  U razdoblju od 1. do 11. svibnja 2015. godine u mjestu Bušević, općina Donji Lapac, nepoznati počinitelj provalio je u napuštenu kuću vlasništvo 64-godišnjakinje iz Buševića, iz koje je otuđio agregat za struju. Vrijednom lopovu ukradena sprava može zatrebati, pa neka se nađe pri ruci.

Ponovno je  došlo do krađe veće količine bakrenog kabela iz tvornice kalcitnih proizvoda „Inter-Cal“ u Ličkom Lešću. Neslužbeno doznajemo da se ondje svako malo nešto ukrade. Naravno, prodaju veće količine ukradenog kabela neće  evidentirati niti jedna tvrtka za otkup sekundarnih sirovina. Kao niti do sada. Bilo bi zanimljivo objašnjenje vlasnika tih otkupnih stanica od kuda nekom građaninu nekoliko ispravnih poklopaca za šahtove ili kao u ovom slučaju veće količine bakrenog kabela!?!  Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Dobra je vijest da su dvije osobe u Otočcu dragovoljno predale 688 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O.