Lista SDP- a autentična. Za SDP bi bio najbolje da su imali istinskog SDP-ovca  kao kandidata za župana, što znači da istinskih SDP-ovci neće podržati Franića   

Što se tiče liste SDP – a ona odražava volju njihovog biračkog tijela. Uočljivo je da su se vodili svojim svjetonazorom te su na liste stavili  dva kandidata iz Mogorića i jednog iz Metka želeći na taj način, stavljajući osobe srpske nacionalnosti na svoju listu još jednom dokazati svoju političku profilaciju. U tome će im biti problem lista SDSS – a te je vrlo izgledna borba između SDP – a i SDSS – a za srpske glasove. Na listi se još nalaze osobe kao Krešimir Benković, dojučerašnji HDZ –ovac koji je isisao sve iz HDZ –a te nakon toga  prešao u SDP. I tu SDP ima malo problema jer Krešimir Benković potječe iz stare gospićke obitelji koju su percipirali kao obitelj desnih stavova, a prošle izbore su podržavali Karla Starčevića.

Zaključno zbog Krešimira Benkovića i kukavičluka Nikole Marasa da stane na čelo te liste, prognoziramo debakl njihovog izbornog rezultata.

Ante Franić dojučerašnji pobornik Karla Starčevića sada je kandidat SDP – a.

Na  familijarnoj listi  HSLS –a  on, brat i žena što dovoljno govori o snazi HSLS- a

Još većih problema SDP će imati sa izbornim rezultatom svog kandidata  za župana, političkog prevrtljivca Ante Franića. Naime, on je prije četiri godine bio u čvrstoj koalicijskoj povezanosti na lokalnoj razini sa Karlom Starčevićem. Na prošlim parlamentarnim izborima zdušno je pljeskao govorima  Darka Milinovića jer su bili koalicijski partneri na nacionalnoj razini. Napokon je priznao svoju lijevu političku orijentaciju, no međutim njegova lista doživjeti će najveći debakl budući nije imao ozbiljnijih kandidata za listu pa je morao staviti svoju suprugu. Da stvar bude još gora,na listi je i njegov brat. Tako da se to može zvati familijarna lista.

SDP i HSLS u borbi za srpske glasove

Na listi HSLS – a kao i na listi SDP – a nalaze se osobe srpske nacionalnosti iz Metka i Mogorića što govori da će između SDP-a i HSLS- a biti očite borbe za srpske glasove. Među kandidate na HSLS—ovoj listi je i Stjepan Ćaćić, a to je osoba koja je bila na svim listama osim SDSS- a . Zbog svega navedenog, HSLS je doživjeti debakl i to je kraj političkog djelovanja Ante Franića.

V.I./L.O.