Lov je puno više od pucnjave

Među ličkim lovačkim društvima o kojima se dosta dobroga čulo u protekloj godini svakako se ističe LD „Oluja“ iz Gospića. Mnoštvo odstrjeljene kapitalne divljači, izgradnja i održavanje lovno-gospodarskih objekata, stalna skrb o divljači i neprestana borba protiv krivolovaca osnovne su značajke njihovih aktivnosti. Konac 2017. godine i prvi dan Nove godine bili su nezaboravni lovački događaji, rekao nam je predsjednik LD „Oluja“ Antonio Toni Stilinović.
-Na Satipanju smo organizirali veliki lov, s mnoštvom prijatelja iz lovačkih društava s područja Zadra, Šibenika i Splita. Nakon odličnog lova priredili smo zajednički ručak u našem Domu. Lovili smo i na Silvestrovo i na ovaj način ispunili potrebne lovne kvote za odstrjel u 2017. Prvoga dana ove godine također smo organizirali lov. Bio je uspješan samim tim što smo se okupili, čestitali jedni drugima godinu koja je tek započela, nešto smo i ulovili… Najvažniji čin svakog lova je okupljanje, druženje, zajednički trenutci uz vatru, prepričavanje zgoda iz lova i prijateljstvo koje se na ovaj način stalno potvrđuje. Često čujemo kako se neki tzv. lovci hvale velikim brojevima ustrjeljene divljači. U našem lovištu se zadnjih godina broj divljači stalno povećava. Nekoliko puta smo koncem prošle godinelovove prekidali nakon svega 2-3 sata lova jer je ustrjeljeno puno divljači, rekao nam je predsjednik LD „Oluja“ Antonio Toni Stilinović i svim istinskim lovcima čestitao 2018. godinu i poželio im dobru kob.
Njega, kao i sve prave lovce posebno pogađaju informacije po kojima se srna ubijena u krivolovu u okolici Gospića može kupiti u Zadru za-300 kuna!!! Dok lovci guštaju u lovu, mesari prodaju meso iz krivolova.

M.S.

Nastavak ispod oglasa