Lovci gube streljanu u Jasikovcu?

Zaštitari prirode i tzv. Zeleni u više su navrata prigovarali  zbog postojanja lovačke streljane u Jasikovcu. Ova je park-šuma u zadnje vrijeme postala veliko gradilište sa sadržajima prikladnim građanima svih uzrasta pa se povremeni hici iz lovačkih pušaka svakako ne uklapaju u opuštajuću tišinu ovoga izletišta.

Lovačka streljana u Jasikovcu  sagrađena je odmah nakon Domovinskog rata. Lovci su se tada odlično organizirali i izgradili parking, popratne objekte, grudobran i postavili uređaj za izbacivanje glinenih golubova. Tek naknadno je u tome dijelu Gospića nastavljena obnova pa se s vremenom počelo događati da pucnjava odjekuje nedaleko od obiteljskih kuća.

Nastavak ispod oglasa

Streljana se već neko vrijeme ne koristi i lovci su opet primorani tražiti mjesto gdje će vježbati gađanje. Tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković itekako je upućen u ovu problematiku.

-Bilo je pritužbi za rad streljane u Jasikovcu. Lovci su vrlo pažljivi i na toj streljani nikada nitko nije stradao, ali… U Prostornom planu Grada Gospića bilo je predviđeno nekoliko potencijalno pogodnih površina za tu namjenu. U Vukšiću pored Gospića na lokalitetu zvanom „Gujina“ nalazi se bivši kompleks ugasle tvornice „Marko Orešković“ iz Ličkog Osika. To je veliki ograđeni prostor pogodan da bi se pretvorio u strelište. Krenuli su pregovori da se ondje s vremenom izgradi policijsko-lovačka streljana. Zbog položaja te lokacije i udaljenosti od naselja ta bi streljana bila potpuno sigurna, naglašava tajnik ŽLS Mile Ugarković.

Jedan od argumenata protivnika streljane u Jasikovcu bila je, osim buke, i udaljenost streljane od ceste. Buduće strelište u Gujini svakako neće imati takvih problema.

M.S.