Lovinac je mjesto u uzlaznoj putanji!

Od kada je započeo s radom 2019. godine Dječji vrtić „Mali medo“ u Lovincu stalno je u uzlaznoj putanji. Poboljšavaju se uvjeti za boravak mališana, nabavljeno je mnoštvo didaktičke opreme, igračaka, slikovnica, u funkciji je igralište. Sve ovo potvrdila nam je ravnateljica vrtića Marijana Vrkljan.

-U Dječjem vrtiću „Mali medo“ trenutno imamo 22 djece u mješovitoj grupi. O njima skrbi četvero zaposlenika. Mi smo optimisti  i nadamo se skorom otvaranju jaslica za djecu. Kada se za to stvore sve tražene pretpostavke, kaže Marija Vrkljan.

Nastavak ispod oglasa

Unatrag nekoliko godina ukupni uvjeti za život građana ove općine uvelike su se poboljšali. Osim po Dječjem vrtiću  i osnovnoj školi, vidljivo je to i po radu Kulturno-informativnog centra, izgradnji infrastrukture, kao i ukupnom boljitku i stvaranju pretpostavki za bolji život.

Žitelji ove općine puno očekuju od turističkog resorta T-Nest gdje bi za početak posao moglo naći do stotinu djelatnika, mahom mlađih ljudi. U ovaj gospodarski zamajac svakako treba uključiti više desetaka OPG-a koji bi za potrebe ove turističke destinacije vrlo visokog ranga proizvodili mnoštvo poljoprivrednih namirnica, tradicijskih delicija, suvenira i svega potrebnog jednom takvom sadržaju.

M.S.