Večeras je u Lovincu održan veličanstveni skup potpore kandidatu sa HDZ-ove liste za IX. izbornu jedinicu dr. Darku Milinoviću. Nikada u zadnjih 10 godina nije viđena veća potpora HDZ-u u Lovincu.

Zbog velikog interesa skup premješten na otvoreno

Iako je sve bilo pripremljeno za skup unutar Lovačkog doma,  organizator se našao u problemima jer je došao veliki broj mještana, pa je skup premješten na otvoreno.

Josip Vrkljan Jotan: Glas za Račića je glas za SDP i Vesnu Pusić

Nazočnima se u ime domaćina najprije obratio Josip Vrkljan Jotan, predsjednik OO HDZ-a Lovinac i predsjednik Općinskog vijeća.
– Zahvaljujem se na ovakvoj potpori koja nije viđena u zadnjih 10 godina. Tražim od vas potporu HDZ-u i preferencijalni glas dr. Milinoviću i uvjeren sam u pobjedu. Kao što i vi govorite, i ja tvrdim, glas za Račića je glas za SDP i Vesnu Pusić, kazao je Vrkljan.

Župan Milan Kolić obratio se nazočnima kao dragovoljac Domovinskog rata koji je dio svojeg ratnog puta bio na braniku Lovinca i Svetog Roka. Također je prozvao Račića da promovira onu politiku koja je uništila Ličko-senjsku županiju, a to je politika Zorana Milanovića i Vesne Pusić.

Milinović: Ponosan sam na vas koji ste najviše propatili u Domovinskom ratu

Kako je i Plenković naglašavao Milinović je u svome stilu zagrijao atmosferu. Nadovezao se na pjesmu koju su mu otpjevali tamburaši „Vječni sokole“. Rekao je „kako ni vječnom sokolu nitko nije mogao slomiti krila od čelika kako kaže pjesma tako ni četničke granate nisu mogle slomiti vaše hrvatstvo 90tih godina.“
– Ponosan sam na vas koji ste najviše propatili u Domovinskome ratu, ali i vas koji i danas dajete obol novoj Hrvatskoj. Platili ste previsoku cijenu što ste uvijek s ponosom isticali da ste Hrvati, što ste ljubili Liku i Velebit, te simbole hrvatstva. Lovinac, Sveti Rok, Ličko Cerje, Štikada i Ričice bila su čelična krila koje četnici nisu mogli slomiti. Već sam kazao na nekim skupovima da vam mogu ukrasti sat, mobitel ili bilo što, ali vam ne mogu ukrasti vaš glas i vaše hrvatsko srce. Zato od vas tražim taj glas, glas za Hrvatsku, glas da se ne ukine Ličko-senjska županija, glas da vam Pusićka, Milanović, Jovanović i Opačićka ne govore kako ćete odgajati svoju djecu. Znate da mi je Lika uvijek u srcu i to sve ovo vrijeme pokazujem. Bilo u Zagrebu, bilo gdje god da krenem. Zato želim da se još ustrajnije borimo za ponosnu Liku i za svako radno mjesto, za ponosno hrvatstvo koje je uvijek cvjetalo na ovim područjima, govorio je dr. Milinović kojemu su mještani općine Lovinac cijelo vrijeme davali potporu pljeskom.

H. J./Foto:N.Mraović