Lovinac se sinoć zahvalio izviđačima i najavio nove susrete

Kako smo već javljali, sinoć je u centru Lovinca organizirana svečanost zatvaranja 11. Smotre Saveza izviđača Hrvatske. Na igralištu osnovne škole organizirana je zabava tijekom koje se izviđačima zahvalio načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić. Bila je to zahvala za ugodno provedenih 11 dana Smotre, ali i zahvala za donaciju mnoštva igračaka, društvenih igara i svega potrebnog Dječjem vrtiću „Mali medo“. Izvršni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer prezadovoljan je ukupnim dojmovima protekle Smotre, odnosom domaćina, uvjetima smještaja i s mnogim drugim detaljima boravka u Lovincu i Svetom Roku.

– S načelnikom općine Ivanom Miletićem podijelili smo zahvalnice za sudjelovanje svim izviđačkim udrugama i stranim delegacijama, a ravnateljici Dječjeg vrtića “Mali Medo“ iz Lovinca uručili smo donaciju stotinjak novih igračaka, društvenih igara i slagalica za djecu iz Lovinca. Nakon pozdravnih govora za sve izviđače i mještane organiziran je koncert i vatromet.

Nastavak ispod oglasa

Izviđačka priča ovime u Lovincu ne završava jer se izviđači u Lovinac vraćaju već kroz tjedan dana kada će na području Cvituše biti organizirana Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske. Radi se o glavnom edukativnom tečaju za buduće izviđačke voditelje kojih će tijekom tjedan dana, od 13. do 20. kolovoza, u Lovincu biti više od 200. Šumska škola održava se u prirodnim uvjetima, spava se i radi pod šatorima i na otvorenom, a predstavlja posljednju stepenicu naobrazbe za nove mlade voditelje što je preduvjet za rast i razvoj izviđačke organizacije, rekao nam je Dan Špicer.

L. O.