Na proteklom državnom natjecanju robotičke Croatia Makers lige skupina djece iz Lovinca okupljene u Lovinačke robotiće osvojili su drugo mjesto. Iako se to isprva činilo kao iznenađenje, ova skupina djece predvođene mentorom Sinišom Radulovićem već dulje vrijeme postojano potvrđuje svoje velike kvalitete.

Siniša Radulović trenutno je  direktor općinske tvrtke „Kaplja“ Lovinac zadužene za vodovod ovoga područja. Uz brojne obveze  uvijek nađe vremena za svoju ogromnu ljubav, za robotiku.

-Lovinački robotići trenutno okupljaju devetero osmoškolaca svrstanih u dvije dobne skupine. To su doista sjajni klinci, pravi lumeni. Upravo su objavljeni neslužbeni, preliminarni rezultati I. kola ovogodišnje Makers lige u kojoj smo se natjecali zajedno s djecom iz triju županija. Naši robotići su bili prvi u obje dobne skupine! Bilo je to natjecanje tipa online. Sada nas očekuje nastavak ovog prestižnog natjecanja, a tu je i natjecanje „Internet Of Things“. Vjerujem u ovu djecu jer ona iskreno vole to što rade. Ništa im nije teško i svojim kreacijama rješavaju sve probleme koji se pred njima nađu, ističe mentor Lovinačkih robotića Siniša Radulović.

„Lovinački robotići“ su proteklo državno natjecanje završili na drugom mjestu. Kako je krenulo treba vjerovati da će ova marljiva i pametna djeca svoju ljubav prema robotici implementirati u svaki životni izazov jer za njih nema nemogućih situacija.

M.S.