GOSPIĆ- Ličko-senjska županija jedina je županija koja od 2008. ostvaruje konstantan rast turističke bilance. Rekao nam je to između ostaloga Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

– U ovoj godini imali smo rast od 5% u dolascima i noćenjima, nastavlja Radošević. Najveći i najbolji rezultati se ostvaruju u Novalji, a to je 60% svih noćenja. Slijede Senj, Plitvička jezera, pa Karlobag. Po strukturi gostiju najbrojniji su Nijemci, nakon njih Talijani i Slovenci. Vremenski gledano gosti se najduže zadržavaju u Karlobagu i Novalji.
Za 2015. godinu Radošević navodi daljnju promociju turističkih ponuda županije – od smještaja pa do drugih stvari vezanih uz turizam.
– Već petu godinu za redom nastupamo sa četiri dalmatinske županije na sajmovima i prezentacijama. Dosta dobro smo se uvezali sa NP Plitvička jezera i HGK, zajedno nastupamo i dobro funkcioniramo. Taj timski rad posebno se dobro odrazio na sajmovima u Beču, Stuttgartu i Amsterdamu, a nadolaze sajmovi u Londonu i nakon toga u Milanu. Negdje nastupamo sami, a negdje imao partnere, kazao je Radošević.

Nakon sajmova koji se održavaju u prvom i drugom mjesecu, u petom i šestom mjesecu se održavaju „Road show“ prezentacije na kojima će TZ Ličko-senjske županije imati svoje predstavnike.
– Zbog svog položaja, nekad nas svrstavaju u kontinentalnu, a nekad u primorsku županiju, pa za malo novca dobijemo dosta prostora jer nas često prati Glavni ured TZ, zaključuje direktor Radošević.

-

Detaljne statističke podatke pogledajte ovdje.

L.O.