Lučka uprava Novalja: U luku Žigljen se ulaže 70 milijuna kuna iz EU fondova

Unatrag nekoliko godina Novalja se u svijetu turizma snažno etablirala kao idealno mjesto za odmor i dobre provode. Na ovaj je način izvan granica Hrvatske ovaj dio otoka Paga definiran kao novi raj u kojemu se hedonizam definira na najbolji mogući način. Novalja i pomorska infrastruktura vezana uz ovaj grad ovih su dana u žiži zbivanja. Jedva se čekalo da malo jenja turistička sezona da bi se nastavilo s realizacijom započetih i izgradnjom novih projekata. Čini se kako ravnatelju Lučke uprave Novalja Igoru Vidasu i njegovoj ekipi itekako odgovara ovaj napeti „moving“ jer će na ovaj način pomorska infrastruktura Novalje učiniti značajan iskorak u smislu sadržaja i kvalitete.

-Projekti se realiziraju na nekoliko lokaliteta. Važno je izdvojiti projektnu luku Žigljen u koju će se iz EU fondova uložiti oko 70 milijuna kuna. Ovome treba dodati rekonstrukciju glavne rive u Novalji za prihvat katamarana, obnavlja se i riva u Lunu, gradi se ribarska luka u Novalji… Ovi i mnogi drugi projekti financiraju se od strane Ministarstva prometa. Moram se zahvaliti mnogima koji su nam pomogli. Prije svega ministru Olegu Butkoviću koji se zaista založio da bi se realizirani naši brojni projekti. Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović u više je navrata bio ovdje, raspitivao se za dinamiku radova i nudio pomoć. Upravo su njegovim zalaganjem urgentno riješene građevinske dozvole i sva „papirologija“ koju nam je Županija realizirala u rekordnom roku. Pomogao nam je i naš Marijan Kustić, uvijek se možemo pouzdati  i u Grad Novalju. Dobro je što nam je svima stalo da se realiziraju mnogi projekti čije pravo značenje će se vrlo brzo uvidjeti, zaključio je ravnatelj Igor Vidas.

Nastavak ispod oglasa

Voditelj Lučke uprave Novalja Vlado Kustić ponudio nam je fotografije dijela projekata koji se trenutno realiziraju. Pri tome nije krio optimizam u kojoj će mjeri sve ovo poboljšati pomorsku infrastrukturu sve popularnije Novalje.

M.S.