U maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održana je jučer druga izborna Skupština Mladih 365 – Stranke rada i solidarnosti. Skupštini je prisustvovalo više od 400 izaslanika i gostiju iz cijele Hrvatske.

Za novu predsjednicu Mladih 365 – Stranke rada i solidarnosti izabrana je Natalija Prica Oreški koja je istaknula kako je ponosna što je dio ovog uspješnog stranačkog tima i što zajedničkim radom ova opcija postaje svjetionik za sve one koji nisu sretni dvostranačjem, lutanjima, ideološkim prepucavanjima i što misle da Hrvatska može bolje i više. 

Također izabrani su novi potpredsjednici Mladih 365 Daria Đurina, Jurica Vugrek i Roko Gruja, novi članovi predsjedništva, kao i novi članovi odbora Mladih 365 – Stranke rada i solidarnosti. 

Nakon brojnih govornika među kojima su bili Saborski zastupnik Kažimir Varda, potpredsjednice Stranke rada i solidarnosti Ana Stavljenić – Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević i organizacijski tajnik Dalibor Bastalec, svima prisutnima i novoizabranom vodstvu Mladih 365 obratio se i predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. 

Na samom početku čestitao je novom vodstvu Mladih 365 i poželio im puno uspjeha u daljnjem radu. Također nabrojio je pet stupova na kojima bi trebala počivati i stajati čvršće ova naša država, gradovi i općine – „ljudi, znanje i obrazovanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i socijalna pravda, te otvorenost i sigurnost.“ Predsjednik Bandić je također istaknuo kako je njegov jedini cilj i želja „da to što živimo u Zagrebu 19 godina, prenesemo i na ostali dio Hrvatske, jer i ljudi iz drugih dijelova Hrvatske zaslužuju živjeti kao i građani Grada Zagreba. Bez Stranke rada i solidarnosti u budućnosti ni jedna vlast ni na jednoj razini više neće moći formirati. Ljude se ne smije podcjenjivati ni lagati, jer mi smo to dokazali u Zagrebu da nema laganja, ima samo delanja i zato Idemo delati!- zaključio je predsjednik stranke Milan Bandić.

Izbornoj Skupštini prisustvovala je i predsjednica gradske organizacije Gospić Danijela Bogić kao i povjerenica za gradsku organizaciju Otočca Ivana Dujmovoć. 

L.O.