Mačkarama vlast u Gradu Otočcu

Gradonačelnik Stjepan Kostelac predao je ključ Grada Otočca otočkim mačkarama. Ključ je preuzela meštrica karnevala Verica Dasovic koja je zahvalila na predaji vlasti
Predajem vam ključ Grada, ali nadam se da do mog ponovnog povratka ovo nešto novaca što imamo u kasi neće ispariti. Odlazim na godišnji odmor no nadam se da će te vi to vrijeme iskoristiti pametno, za ludovanje, ples i veselje. Kad vi završite mi nastavljamo s nadom da nećemo imati problema kad zavirimo u gradsku kasu“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
„Sretna sam što je ključ Grada ponovno u mojim rukama, i ove godine imamo novi sustav vladanja, jer se uopće neće baviti gradskom blagajnom, plaćama, nastupa doba kada će se baviti isključivo pozitivom. To znači da će biti samo pjesme, plesa, smijeha, humora a nadasve puno ljubavi, kazala je meštrica od karnevala Verica Dasović.
Prvi bal pod maskama počinje sutra (31.01.), drugi 07.02., te treći 14.02. Balovi će se održavati u Vatrogasnom domu u Otočcu, ulaz je 10 kn a za mačkare besplatan. Svirat će „Narodni dar“, „Intro band“ i „Biseri Gacke“. Za 17. Veljače planirana je mesopusna povorka koja će završnicu imati ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac kada će se suditi mesopustu. Nakon „velikih“ balova, nedjeljom će se održavati dječji mačkarani balovi sa početkom u 16,00 sati a nagrade će biti dodijeljene samo najboljima u igrama. Sponzori otočkih mačkara su NP Plitvička jezera, Park prirode „Grabovača“, NP „Sjeverni Velebit“ i MC „Nikola Tesla“.
Dražen Prša