Mačkarama vlast u Otočcu

Ključeve Grada Otočca otočkim je mačkarama u gradskoj vijećnici predao gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.  Gradonačelnik Kostelac tom je prigodom zaželio svom nasljedniku Grgi – Željku Grguriću meštru karnevala uspjeh u radu i ostvarenje svih ciljeva. Zamolio ga je da ne ostavi veći kaos u gradskoj kasi nego što ju je on nasljedio.

Kako su trupe mačkara iz Gacke pred gradom vi ste gradonačelniče bez pogovora ključ grada predali u prave ruke, i vjerujte da će mačkare u ovih mjesec dana vladati gradom kao da ste vi tu. Slobodno odite na godišnji odmor, odmorite živce, i kad se vratite sve će biti u redu, osim što ćemo malo potrošiti iz gradskog proračuna što će vjerujte mi biti opravdano i u redu „ – kazao je meštar Grga, preuzimajući ključeve grada.

Nastavak ispod oglasa

Kako je Grga stari meštar od karnevala imam puno povjerenje u njega i predajem mu ključeve grada vjerujući da će sljedećih mjesec dana dobro voditi Grad Otočac. Kako Grgu zanima gradska kasa, preporučam da ne gleda u nju odmah, već poslije, i molim ga da nas izvijesti nakon mjesec dana kakvo je u njoj stanje. Uvjeren sam da će meštar Grga znati voditi grad Otočac, paziti da svi na vrijeme dobiju plaće i da računi budu podmireni. Očekujem, kad mi bude vraćao ključeve grada da će gradska kasa biti puna i da neće biti prazna kao sada – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Svečanosti čina preuzimanja ključeva grada Otočca nazočili su direktorica Turističke zajednice Grada Mladenka Orešković i Zdenka Kostelac. Direktorica TZG Otočac Mladenka Orešković pozvala je mlado i staro, stanovnike Gacke doline, Like i susjednih gradova i općina na karnevalske ludosti, na pet balova, četiri subote i jedan petak (od 01. veljače do 01. ožujka)  , u diskoteku „Puls“, te na „Mesopusnu povorku“ koja će biti upriličena 04. ožujka.

Mačkare će biti nagrađene brojnim nagradama, ulaz je 10 kuna dok je za mačkare ulaz fraj. Kroz pet mačkaranih balova svirat će Allegro band, Intro band, Razbijači čaša.

D.P.