U vrijeme poklada i maškaranih ludovanja Općina Plitvička jezera u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Plitvička jezera  već tradicionalno priređuje  maskenbalski bal. U restoranu  „Macola“, u velikoj sali, ove subote okupit će se šaroliko društvo iz Slunja, Ličkog Lešća, Gospića,  Otočca, Udbine  i  Korenice. Organizatori jamče odličnu feštu uz grupu „Oaza“ iz Slunja, a sve će početi okupljanjem od 20 sati.  Najbolje grupne i pojedinačne maske bit će bogato nagrađene.

Vlasnik restorana „Macola“ je Željko Orešković-Macola, inače poznat po  velikoj „ozbiljnosti“. Na upit u koga će se maskirati nije imao ideju. A onda je, uz sugestiju, kreće priča.

-Pa da, vidiš, mogao bi se maskirati u premijera Tihomira Oreškovića. Zemljaci smo, imamo ista prezimena, jaaaako  sličimo jedan drugom, a i  kilaža od oko 120 kg nam je približna. Maskirat ću se u premijera, predstaviti svoju Vladu i program rada, rekao nam je više nego li (ne)ozbiljni Macola. Maskenbal u Korenici svake godine privlači sve više poklonika, pa organizatori i ove subote očekuju  odličan odaziv. Ulaz u salu restorana „Macola“  besplatan je za sve, sa i bez maske.

H.J.