Magla smanjuje vidljivost na ličkoj dionici A1

Pixabay

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Otočca, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod, Velika Kopanica i Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom jutra očekujemo pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su kraći zastoji pa korisnike molimo za strpljenje.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je i dalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Za sav promet zbog radova je zatvorena državna cesta Gračac-Knin (DC1) na dionicama Sučević-Otrić te Prevjes-Kravlja Draga;. Mogući obilasci:

  • autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok – čvor Pirovac – DC59 – Kistanje – Knin ili
  • državnim cestama: DC1 – Gračac – Obrovac – Benkovac – Kistanje – Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).

HAK