Policijski službenici Policijske postaje Gospić i Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad 20-godišnjakom i maloljetnikom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnjiče se da su neovlašteno oduzimali tuđa motorna vozila radi privremene uporabe na način da su ulazili u otključane osobne automobile u kojima su se nalazili i original ključevi. Takve su posudbe vršili nekoliko dana jer su
26. ožujka 2022. godine u Ličkom Osiku pokrenuli  automobil u vlasništvu 58-godišnjaka, koji su odvezli u Kosinjski Bakovac gdje su ga ostavili nakon što su udarili automobilom u stijenu.

Noću 1./2. travnja 2022. godine u Ličkom Osiku, pokrenuli su automobil u vlasništvu 55-godišnjakinje koji su ostavili u mjestu Špilnik kod Otočca. Kada su ostali bez prijevoza, iste noći su u Otočcu   pokrenuli i ukrali  automobil u vlasništvu 62-godišnjaka. U rezervoaru nije bilo previše goriva pa su automobil potom ostavili u drugoj ulici u Otočcu.

Opet su 2. travnja provalili u automobil u Gospiću koji su pokrenul, vozili i ostavili ga u mjestu Vukšić.

Nadalje se sumnjiče da su 1./2. travnja 2022. godine u Gospiću pomoću podesnog alata otključali vrata prtljažnika osobnog automobila u vlasništvu 58-godišnjaka, ušli u automobil, otkinuli zaštitnu plastiku oko volana i skinuli poklopac pretinca s osiguračima i pokušali automobil upaliti, ali u tome nisu uspjeli.

Oni su uhićeni, 20-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava podnesena su nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 1 288 komada raznog streljiva, pet ručnih  bombi, trenutnu tromblonsku minu i dva  spremnika za automatsku pušku „kalašnjikov“. Zaprimljeni materijal je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS