Maja Strilić, direktorica TZ grada Gospića

GOSPIĆ – Nedugo nakon press konferencije GO SDP-a grada Gospića za komentar na iznesene optužbe zamolili smo direktoricu Turističke zajednice Grada Gospića Maju Strilić.

– Krešimir Benković je jedina osoba zaposlena u TIC-u (Turističko-informativni centar), koji radi do 20 sati. Do 15 sati mi smo tu iz Turističke zajednice i po potrebi uskaćemo. Onog dana kad smo dobili rješenje od HZZO-a poštujući Zakon smo mu zbog njege djeteta odobrili pravo na skraćeno radno vrijeme. Postupili smo po rješenju i tu nema problema. Sve mi se čini da je u pitanju politika, a ja nikad nisam dozvolila da se politika miješa u turizam.

Direktorica Strilić nadalje navodi kako je Benković tražio radno vrijeme od 9 do 13 sati što je kako navodi nemoguće jer bi onda Turističko-informativni centar bio zatvoren, a sada u sezoni je to neizvedivo.

– Kada je gospodin Benković tražio radno vrijeme od 9 do 13 sati kontaktirala sam pravnu službu HTZ-a, Centar za socijalnu skrb, HZZO , Dječju pravobraniteljicu da provjerim da li je za to radno vrijeme striktno navedeno da moram poštivati njegove želje ili naše radno vrijeme. Svi oni su mi odgovorili da radno vrijeme odlučuje poslodavac, u ovom slučaju TZ. U Hrvatskoj turističkoj zajednici su kazali da ne dolazi u obzir da TIC bude popodne zatvoren, kazala je.

“Benković iznio neistine, sve plaće i kamate isplaćene”

Na press konferenciji GO SDP-a jedna od glavnih optužbi na račun direktorice Strilić je bila “nepoštivanje pravomoćne sudske presude”. Uvidom u računovodstvene isplate ispostavilo se kako su Benkoviću isplaćena sva potraživanja sukladno odluci Suda.

– Kompletna potraživanja gospodina Benkovića prema TZ su isplaćena. Kada smo dobili presudu odmah smo je ispoštovali. U to vrijeme smo na računu imali sredstava za sedam plaća i odmah smo mu isplatili. Za drugo nismo imali i za kratko vrijeme nas je kontaktirao odvjetnik i Porezna uprava i blokirali su nam račun na taj drugi dio. Nakon toga isplaćen mu je ostatak i kamate. Ne vidim što još ima potraživati i zbog kojeg razloga iznosi neistine, kazala je Maja Strilić.

Osim navedenog direktorica Strilić je istaknula da su na sve načine pokušali izaći u susret Krešimiru Benkoviću i u četverosatno radno vrijeme uključili pauzu od pola sata.

– Rekla sam mu ukoliko vidi da nešto s djetetom nije u redu, da nam javi i da će netko od kolega doći i zamjeniti ga, kazala je Strilić prilažući mail upućen Krešimiru Bekoviću.

Maja Strilić se dotakla i izjava iznešenih od strane oca Krešimira Benkovića, Andrije.

– Gospodin Andrija Benković je iznesao niz neistina na moj račun i to ne prvi put, vjerujući slijepo svom 40 godišnjem djetetu, dakle  iznosi neistine koje mu njegovo četrdeseto godišnje dijete  prenosi, a to je jedna od tkz. manjih laži, bilo je u ovih dvije godine i puno većih i težih neistina koje je čitala i slušala  moja obitelj, čak sam i dogovorila sastanak prije nekog vremena da gospodin Andrija dođe u TZ naravno sa Krešimirom i pred drugim djelatnicima iskaže sve te insinuacije, manipulacije i laži, naravno da nije došao . Najveći problem je u tome je da gospodin Benković ne bi radio, a dobivao bi plaću ( što nam je i rekao da mu je ne zamislivo  biti dva vikenda za redom bez djece). Svi mi imamo djecu i volimo ih koliko i on voli svoju, a svoje poslovne obveze izvršavamo i  proveli smo   niz vikenda na poslu, jer nam je jednostavno takav opis rada i nikada se nismo dijelili u uredu prema radnom mjestu ili stručnoj spremi, istaknula je Strilić.

Na kraju razgovora direktorica Strilić je istaknula kako u uredu turističke zajednice svi rade i funkcioniraju kao jedno,  osim  Benkovića jer je on od 8/2014 konstantno po bolovanjima ( zbog malog prsta 3 mjeseca, pa zbog leđa…).

– Vjerujte da je njemu HZZO dozvolio da radi i 2 sata i tomu ne bi odgovaralo jer njemu jednostavno ne odgovara nikakav rad i to je jedina istina i druga ne postoji. Istina je da je on i u bračnoj zajednici i da smo pokušali i tu vidjeti kada mu supruga radi na što je on odgovorio da ne dolazi u obzir da ona mijenja smjene iako je zaposlena u Đačkom domu, znači isto u smjenama, znači mi njemu moramo mijenjati smjene, a njegovoj supruzi ne moraju,  iako praktički Đački dom ne radi od 01.07.-01.09. kada je nama najveća sezona, a i u Đačkom domu ima  više odgajatelja, kazala je direktorica Strilić zapitavši se hoće li neka od institucija zaštiti djelatnike Turističke zajednice od Krešimira Benkovića?

L.O.

-