Majstor „prašio“ 246 km/h!!!

Iza nas je vikend krcat detaljima iz crne kronike. Krenimo redom.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Sumnjiči se da je 14. srpnja 2015. godine od nepoznate osobe na području Zagreba kupio 4 kilograma rezanog duhana, najvjerojatnije s namjerom daljnje preprodaje. Nije neki krimen, ali će umjesto duhana koji mu je oduzet, popušiti poveću globu. Tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet krađa za koje je, kako to obično biva, kriv nepoznati počinitelj:

Nastavak ispod oglasa

-U Novalji, na plaži Zrće, otuđio dva mobitela u vlasništvu 21-godišnjaka iz Zagreba i 24-godišnjakinje iz Osijeka,

-u Novalji u trgovačkom centru otuđio mobitel u vlasništvu 40-godišnjaka iz Novalje,

-(opet) u Novalji iz apartmana netko jeotuđio dva sata u vlasništvu 28-godišnje slovačke državljanke,

-iz sobe u hotelu Nacionalnog parka Plitvička Jezera otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 46-godišnje državljanke Tajvana.

U vrijeme protekloga vikenda dogodile su 22 prometne nesreće, od čega jedna sa smrtnim ishodom, o čemu smo već pisali. U tom periodu utvrđeno je ukupno 165 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanjavozila od 246 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, kod tunela Sveti Rok, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 41-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od 1 mjeseca.Najpijaniji je ovoga vikenda bio jedan Gospićanin (55) kojemu je izmjerenakoncentracija alkohola u krvi u iznosu od2,16 g/kg.

L.O.