Mala Ema iz Smiljana je prva rođena Ličanka u 2022. godini

0

U  rodilištu Opće bolnice Gospić jučer je na svijet došla prva beba rođena u 2022. godini. Zove se  Ema, zdravo je dijete, na ponos majke Ane-Marije Uzelac. Bebu i njezinu majku posjetio je danas župan ličko-senjski Ernest Petry s najbližim suradnicima. Tom prigodom župan je uz cvijeće priložio i ček na iznos od 5 000 kuna, a maloj Emi i njezinoj majci zaželio dug i sretan život. 

-Ponosan sam što nam se mala Ema rodila na samom početku kalendarske 2022. godine. Mama i djevojčica su s područja Smiljana. Kako sam doznao na Odjelu ginekologije, lani smo zabilježili povećanje broja poroda u ovoj bolnici u odnosu na godinu prije. To povećanje budi nam optimizam u demografsku obnovu Ličko-senjske županije. Uvijek ističem kako za demografsku obnovu moramo prije svega otvoriti nova radna mjesta i osigurati egzistenciju našim građanima, poglavito mlađoj populaciji.  Bez pokretanja proizvodnje nemoguće je motivirati mlade ljude da bi u svojem zavičaju osnovali obitelj. Uvijek naglašavam u kojoj nam je mjeri pri tome važna pomoć Vlade RH i resornih Ministarstava. Mi kao županija nemamo dostatan izvorni prihod da bismo revitalizirati gospodarstvo na području Ličko-senjske županije, zaključio je župan Ernest  Petry.

Oglas

Kako je naglasila ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić veliko je zadovoljstvo i radost zbog prve rođene bebe u 2022. godini.

-Djevojčica Ema Uzelac rođena je sa 3 150 grama  težine i 50 cm duljine. Prilikom poroda nije bilo komplikacija i rođena je u terminu. Ova je bolnica s dr. Mirjanom Pećinom, pročelnicom Odjela ginekologije i sa mnom, kao ravnateljicom bolnice, izuzetno ponosna što smo lani imali 278 poroda u našoj bolnici. To je za 26 poroda više nego li godinu prije, ili skoro 10 posto više u odnosu na 2020. godinu. To  nam je prinova od jednog cijelog razreda, ponosno ističe  ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

L.O.