MALA GOSPA – blagoslov male djece

0

Na blagdan Male Gospe, danas 8.rujna, u crkvi BDM na Poljicima u 17,00 sati svetu misu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju don.Jure Ladišića svećenika u miru.

U svojoj propovjedi župnik je kazao: Već tradicionalno na blagdan Male Gospe imamo i blagoslov male djece. Blagoslov se oduvijek izriče određenim formulama i molitvama. U blagoslovu nam Bog okreće svoje prijateljsko lice. To je majčinski Bog koji je pun ljubavi i naginje prema nama. Djetetov život može uspjeti samo onda ako uvijek iznova osjeća tu majčinsku nježnost i ljubav. U blagoslovu susrećemo majčinskoga Boga. Blagoslov je uvijek osobna pažnja. Posljednjih su godina vrlo popularni postali irski blagoslovi. Oni održavaju nešto od tog majčinskog, nježnog ugođaja koji bi trebao obilježiti svaki blagoslov. Ti su blagoslovi posebno slikoviti. Riječima izražavaju ljudska iskustva, iskustvo o vjetru i kiši, o suncu i procvalim poljima. Irskim se blagoslovom možemo poslužiti kao inspiracijom za vlastite molitve blagoslova. Blagoslov će nam pomoći sagledati situaciju drugim očima. Nakon blagoslova sve će izgledati drugačije. I mi ćemo se osjećati drugačije, puni zahvalnosti i mira. Noću se događaju bitne stvari za našu dušu. Snovi mogu uzdrmati dušu ili joj podariti novu nadu. Mogu nam srce ispuniti svjetlom i pokazati nam put kojim trebamo dalje ići. Zamolimo Boga da nas blagoslovi da znamo kami i kako dalje.

Oglas

Na kraju sv.Mise uslijedio je blagoslov male djece koju su roditelji donijeli ili doveli na sv.Misu, a župnik je svoj djeci za uspomenu podijelio sličice svetaca i počastio ih bombonima.

Pučko pjevanje predvodila je s.Judita.

I.B.